Не бъдете мързеливи!

Хората, които винаги гледат да минат тънко с разни трикчета, позволяващи им уж да съкратят дългия път към успеха, очевидно не играят честно и често си печелят укорителни погледи. Те си спестяват истинските усилия. С две думи – мързеливи са. Този подход обаче е неефективен и краткотраен, поне в моите очи. Ако искаш да се скатаваш, номерът ти може да мине за определено време, но в дългосрочен план ще си проличи на кой къде му е мястото. Затова не можем да си позволим мързелът да ни обземе особено когато планираме да изкачваме кариерни висини.

11-laziness-successВашето старание само по себе е оръжие срещу такива мързеливци. Докато вие напредвате, учите се, трупате опит, те започват малко по малко да изостават, защото не искат да положат никакво извънредно усилие. Вашата воля ги респектира, въпреки че не го показват видимо, и ги обезкуражава. Дори в този момент да решат да ви настигнат, няма да им се получи, защото докато вие напредвахте, те си клатиха краката, а сега разликата между вас и тях вече е твърде голяма. Те го осъзнават, бъдете сигурни, но не дават вид на пораженци.

В тежкото бойно поле на бизнеса за мързеливи хора няма място. Там техните детски номерца са бита карта. Онези, прилагащи проактивен подход обаче са друго нещо. В тях текат идеи, креативност, целеустременост. Те са сериозни и зрели, с ясна цел и знания за постигането й. При тях мързелът е забранена дума, има само стремежи, които чакат да бъдат удовлетворени. С всяка крачка те напредват в живота все повече и повече, а накрая техните малки крачки изглеждат като големи скокове за останалите.