За грандиозния спор с половинката…

Конфликтите са част от една връзка и това е факт. Някои двойки толкова много харесват споровете, че водят един и същи такъв хиляди пъти. Последното в кръга на шегата, разбира се. И все пак е възможно една грандиозна кавга в действителност да заздрави връзката ви, ако знаете как да подходите.

Когато нещата стигнат до гласно изразен конфликт, изведнъж става напечено. Както си седите спокойно и си мислите, че живеете в идилия, приятелката ви с гръм и трясък показва недоволството си. Може да се стигне до ругатни, обиди, повишаване на тон и всякакви други все грозни неща.

18-couple-having-argumentКонкретния спор може да породи цяла плеада от недоволство от страна и на двамата. Единият казва нещо, от което другият се чувства засегнат, следва ответен удар и накрая всеки разкрива куп неща, които не му харесват. Позната ли ви е картинката? Получава се един лавинообразен ефект, но понякога е добре цялата натрупана негативна енергия да се освободи, за да започнете начисто.

Победата в никакъв случай не трябва да е нещото, към което се стремите в този спор с любимата жена. Това да не ви е състезание? Такъв подход не води до нищо добро. Това, което трябва да направите, е да разрешите конфликта и да стигнете до консенсус. Соченето с пръст и излишните обвинения само нагнетяват обстановката. Помнете, че тук не става дума за победа, а за здрави и хармонични отношения помежду ви, които да траят и занапред. Ако държите един на друг, сядате и изговорвате нещата спокойно, изчиствате „плявата“ и продължавате напред. Не е никак трудно, нека само да мине първоначалният момент на дъжд от словесни куршуми.