Отиваме в Пенсакола, Флорида

Град Пенсакола се намира в северозападната част на щата Флорида, в район на име Панхендъл. Той е и главния град на окръг Ескамбия, а населението му наброява малко над 50 хил. души. Историята на града започва през 16-ти век с един испански откривател на име Арелано. През 18-ти век испанското управление било заменено от френско, след което се намесили и британските колонизатори. По време на Гражданската война в САЩ, окръгът се сражавал в полза на Конфедерацията, а през 1862 г. официално се присъединил към Щатите.

BlueAngels-WEBВ залива Пенсакола се намира и пристанището на града, което е важна връзка към останалите пристанищни градове в Мексиканския залив. Близо до града се намира и американската военновъздушна база, дом на „Сините ангели“ (Blue Angels). Те, от своя страна, са ескадрила за демонстрация на въздушни синхронни полети към американската армия. Изпълненията им са от най-висш пилотаж.

„Националният музей на военноморската авиация“ в Пенсакола отваря врати за пръв път през 1962 г. Събраната колекция там е с величествени размери и е интересна както за авиационни ентусиасти, така и за обикновени хора. Там се помещават повече от 150 самолети и космически кораби. Към помещенията има и IMAX кино, зона за пазаруване, където туристите могат да се сдобият с тематични сувенири, както и място за хранене. Ако сте късметлии, може да попаднете и на тренировка на „Сините ангели“ преди авиошоу.

Освен с авиацията Пенсакола се слави с красивите си и чисти плажове, както и с разнообразието си от водни атракции като риболов, каране на сърф, кану-каяк, плаване с лодка и гмуркане. Разходката по плажа вечерно време на фона на морския бриз е задължителна.