Какво казва персоналът за работата в ресторанти Happy?

Наскоро минаха баловете и като гледам тези млади и безгрижни бъдещи студенти, се сещам за времето, когато аз бях на тяхно място. Няма да казвам преди колко години беше това, за да не ме помислите за човек с остарели разбирания 😉 Да, времената бързо се менят и за да си ти самият актуален, трябва да не изоставаш.

Но нека се върнем на темата за току-що излезлите от училище младежи. На тази крехка възраст те вече трябва да решат съдбата си, а именно с какво искат да се занимават до края на живота си. Лично аз смятам, че им е твърде рано за това. Има някои твърдения, че младите вече съзряват твърде рано и много бързо искат да пораснат, но дали в действителност са готови за реалността, която ги чака извън бащиното огнище?

Истинският въпрос е накъде ще поемеш след университета, защото никоя работа не е гарантирана. Когато аз бях студент, си спомням, че 3-те най-желани специалности бяха архитектура, финанси и КСТ (компютърни системи и технологии). Можете ли да се досетите защо? Ами защото там падаха големите пари или поне така си мислиха всички. По принцип това е вярно, но не всеки завършил ще намери реализация в тези професии, а и в един момент може да реши, че му се прави нещо друго.

624-400-hepiНаскоро срещнах една съученичка, която беше завършила финанси, но поради факта, че тогава всички университети направо бълваха такива висшисти, тя не е могла да си намери работа по специалността. Ето защо започнала работа в Хепи като нещо временно, но вече 2 години e там и сега заема някаква по-ръководна длъжност. Изреди ми сумати програми за бонуси в рамките на компанията, как я пращали на външни обучения, как ползвала отстъпки от фирми, с които Happy си партнира, как като доведеш приятел да роботи там, получаваш допълнително възнаграждение. Заплащането било щедро и винаги редовно. Аз направо се хванах за главата. Не съм и предполагал, че условията за служителите на Хепи са толкова добри.

Ето как един нереализиран финансист може да си докара заплата на такъв, работейки в ресторанти Happy. Бонусната система на заплащане у нас не е нещо непознато. Грижата за служителя и неговото израстването вътре в компанията обаче е. Това, според мен, е правилният подход, за да задържиш хората си.