Бъди по-добрата версия на себе си

self-improvement-quotesЗа да бъдеш по-добра версия на себе си, трябва да не искаш да спираш да се развиваш в интелектуален план. Не е важно с какво темпо си се устремил към самоусъвършенстване, важното е да вървиш напред, независимо дали с милиметри или с цяла крачка. Това обаче не значи да не бъдеш себе си, а да бъдеш едно по-добро Aз, което иска да се променя в положителна посока.

Не казвам обаче да обърнете фокуса изцяло към себе си, а да се интересувате от всичко, което се случва в глобален мащаб. Разширявайки знанията си за света, разширявате и общата си култура, а и сте в час с актуалните събития и може да се включите в разговор на всякакви теми. Такива събеседници останалите намират за интересни. Оттам може да завържете и полезни контакти. Все пак още един ерудиран човек в компанията не е излишен.

Докато вървите напред към по-доброто ви усъвършенствано Aз не трябва да допускате високомерно поведение. Помнете, че тук не се състезавате с останалите, дори не и със себе си. Тук нищо не се случва на бегом, а съвсем естествено, защото това е нещото, което искате; така ви идва отвътре. От всеки човек има нещо, което може да научите, абсолютно всеки. Минали сте през различни житейски уроци и сте научили различни неща, затова дори и на скитника не трябва да се гледа с пренебрежение.

Истината е, че искаме или не, ние продължаваме да се учим. При някои това става с ясното съзнание, че го искат, а при други животът се намесва. Аз обаче предпочитам да не чакам, а да грабя от необятните знания с пълни шепи. А ти?