Ти си това, което публикуваш

writing-on-a-computerТи си това, което правиш.

Ти си това, което говориш.

Ти си това, което работиш.

Ти си това, което ядеш.

Ти си това, което четеш… което гледаш… което слушаш и т.н.

Съгласен съм с всичките, няма спор. Има обаче още една мисъл от този тип, която на 100% важи за съвременността ни в момента. Ти си това, което публикуваш. Става дума за публикациите ви в социалните мрежи, из различни форуми и дори за моите публикации в блога ми или за който и да е друг блог, на който и да друг човек в необятното интернет пространство.

Много лесно е в днешно време да се представите пред света и е много лесно светът да ви разобличи. Всеки може да пише за вас каквото си поиска, но истината е, че вие самите също можете да отвърнете на удара, като публикувате. Информацията, която споделяте от свое име, е показател за вас самите и темите, които ви интересуват. С един бърз поглед на стената ви във фейсбук всеки човек би могъл да си формира мнение за вас на база видяното. Вие също можете да си формирате мнение за мен на база прочетеното тук.

Не е трудно да се представим пред света в днешния модерен и технологичен век. Трудното е светът да приеме светлината, в която се представяме.