Преходът от „Аз” към „Ние”

6030809752_4af003363fИмам един приятел, който е сериозно обвързан. С приятелката му  са заедно вече няколко месеца, но трябва да призная, че в началото имаха не малко проблеми.

Млад човек е, така че не е имал много голям опит в сериозните връзки. В началото постоянно си мислеше, че момичето му едва ли не се опитва да го контролира или да го държи под чехъл. Погледната отстрани, тя просто беше загрижена за него и искаше да знае дали е добре и дали има планове за утре вечер, за да излязат двамата.

Истината е, че когато попаднеш в по-сериозна връзка с човек от другия пол, има един период на нагаждане помежду ви. Не е лек момент и може да продължи от няколко седмици до няколко месеца. Това е моментът, в който се учите да мислите от „аз“ форма в „ние“ форма. Не защото единият от двама ви се опитва да се наложи над другия, а защото вече сте двойка. Предполага се, че ако поканят едната половинка на тази двойка някъде на гости, това означава, че е поканена и другата половинка. Не че не можете да отидете и сам, но преди да отговорите е хубаво да огледате ситуацията от „аз“ гледна точка и от „ние“ гледна точка.

Мисля, че веднъж след като приятелят ми се научи да мисли по този начин, отношенията с половинката му се подобриха и вече се разбират много по-добре.