Създаване на приятелства с повишена трудност, част 2

Надявам се да сте си прекарали празниците приятно! Както обещах ето още няколко начина да създадете нови приятелства, въпреки че сте на преклонната възраст от 18+.

4. Присъединете се към клубове и групи

Това е свързано с точка от предишната статия – намерението да заредите живота си със забава. Ако сте единствено склонни да прекарвате времето си в дейности, които ви изолират прекомерно, тогава ще е добре да положите усилие да се присъедините към няколко социални групи. Литературни клубове, спортни клубове, уроци по готвене, хоби клубове. Списъкът с опции е безкраен.

5. Когато намерите някого, когото харесвате, бъдете директни

Вече не сте в училище – при големите хора срамежливостта е напълно излишна. Когато намерите някой, с когото чувствате връзка, уведомете го директно за вашите намерения. Това може да бъде толкова буквално и нефилтрирано, колкото да кажете на някого: „Наистина ми хареса този разговор. Непременно трябва да повторим. Искаш ли да обядваме по-късно тази седмица?“

Най-малкото ще бъдат поласкани от жеста – а защо и да не приемат? А ако не го направят, няма проблем – има още много хора, с които можете да завържете прекрасни приятелства. Няма нужда да насилвате тези неща. Правилните хора ще влязат в живота ви, когато сте на една вълна с тях и сте честни със себе си.

6. Правете планове с новите си приятели

Сега като животът ви е изпълнен с моменти на отдих с различните групи, на които сте член, вие ще започнете да имате повече приятели, отколкото бихте могли да си представите.

Ако не можете да жонглирате 10-20 нови приятелства (напълно разбираемо), тогава друг вариант е да започнете да организирате вечери (или други групови срещи) с новия си социален кръг.

Вашите приятели ще се възползват от тези събирания и вие ще получите допълнителното предимство да бъдете гледани като човек, който свързва хора с подобни интереси – като някой, който носи повече стойност в живота им.

Надявам се да съм ви бил полезен. Ако някой от съветите ми ви помогне да създадете ново приятелство, не забравяйте да ми кажете!