Идеалният хотел за почивка

3Човек трябва понякога да се оттегли от ежедневието си и да отиде някъде, където няма телефони, имейли, работа и напрежение, за да може да си отдъхне подобаващо. Връзката с природата, казват, е много важна, а съвременния човек, улисан в ежедневието, егото и проблемите си, често я забравя и губи.  Пролетта е идеалното време за една такава кратка почивка, преди традиционната лятна.  Затова, избрах да посетя едно вилно еко селище,  намира се в Родопите. Отдавна слушах за него от мои приятели, които бяха ходили и ми го бяха похвалили, и както се убедих преди броени дни – съвсем заслужено.

Селището предлага вили и хотел до Цигов чарк като ние се възползвахме от втората опция и наехме двойна стая, намалена покрай пролетната промоция на вилното селище. Очаквахме, че снимките на сайта са преувеличени, но наистина се оказа, че е толкова красиво и изпипано, както го гледахме и в интернет. Срещнахме и много добро отношение от персонала, а думите не ми стигат да опиша колко вкусно беше в ресторанта.

Най-важното обаче беше природата и затова се постарахме да отидем в дни, в които времето ще бъде само слънчево. Ходихме до язовира на Цигов чарк, разкарахме се из гората, направихме си пикник, играхме федербал като децата, посетихме даже и новия Палеонтологичен музей, който отвори миналата година в с. Дорково.

Абе, прекарахме си супер и най-важното – отпуснахме се и си починахме. Всички говорим колко обичаме българската природа, а повечето от нас или почиват в чужбина, или рядко отделят време да й се насладят. А тя е много красива, и дава много на човека 🙂