Работа като игра

Кой каза, че работата в офис трябва да е винаги сериозна и скучна? Ежедневните задължения могат лесно да се разнообразят с най-елементарната форма на забавление – играта. За всички, които искат да превърнат работата на служителите си в ползотворна, просто изберете някои от следващите, изпитани от мен, варианти.

Осигурете в общите части или в специално отредената зона за отдих различни видове забавление. Една от тях може да бъде наличието на логически пъзели. Те се предлагат под формата на метални, дървени и пластмасови форми. Тяхната употреба непременно ще накарат служителите да помислят „извън кутията“, за да се справят с тях. Едновременно действат като разведряване и тренировка за креативност.

Следваща опция могат да бъдат различните карти. За тяхното използване са необходими поне няколко души. Варианта за смях и почивка на мозъка от работните задължения са картите „Уно“. Принципът на играта е подобен като този на познатата ни „Война“, но с малко повече условности и „прецакани играчи“.

Включете в арсенала и картите за разкриване на загадки. Те могат да бъдат на тематика убийства, странни случки или мистериозни събития. За тях също са необходими поне трима души, като единият от тях трябва да влезе в ролята на разказвач и модератор. Предположения, мистерии и смях – така бих ги определил аз. А заедно с това и развиват критичното и оригинално мислене.

Запасете офиса и с арсенал от антистрес топки, спинери и подобни елементи. Те са предназначени за самостоятелно ползване от служителите и дори и за няколко минути биха им помогнали да се съсредоточат.

Варианти има много според въображението на всекиго. Но не изключвайте формата на игра като най-лесният начин за насърчаване на служителите да бъдат ползотворни и успешни.