А този уикенд?

В предходния материал в блога подхванах темата за отпуските и почивките. Както вече разбрахте, тази година залагам на приключенските уикенди. За да ви направя напълно съпричастни с разнообразни ми планове, ще ви споделя две от моите предложения за ползотворен уикенд.

Първото е по-традиционно – спа уикенд. Разгледах офертите на винения комплекс „Старосел“. Допада ми обстановката, по-битовият стил на стаите, базата, зеленината, а спа зоната е супер – с два басейна, сауна, джакузи и всички други екстри. Интересна ми се стори и опцията за дегустация на вина. Също така в района има редица тракийски храмове и светилища, язовир и различни други забележителности.

Второто ми предложение е за доброволчески уикенд в планината. Става въпрос за село Добърско. От събитие във Facebook разбрах, че там ще се събират последователи на Петър Дънов, които ще обсъждат реализирането на негова идея за изграждане на квартал на изгрева. Локацията ще бъде в една от малкото куполни и изцяло екологични къщи в България. По принцип не съм някакъв сектанти или нещо такова, но смятам, че разширяването на кръгозора от идеи и виждания за живота е нещо належащо и положително. А като бонус ще се запозная и с нови хора, които кой знае, може да се окажат добри приятели.

Третият вариант е свързан с Рилските езера. Тъй като не съм правил преход точно там, а дестинацията е популярна, прецених, че сега моментът е подходящ. Пък и август е най-добрият месец за планински преходи. Известността на езерата и съвпадащото ни мислене с още много хора водят до заети хотели. Затова аз се спрях на малка къща за гости в Паничище. Панорамните гледки от там са невероятни и е перфектно разположена между Рилския манастир и езерата.

Не зная в кое приключение ще се впусна, но със сигурност ще е някое от изброените. Ако и вие се чудите какво да правите през уикенда, ето ви опции. А пък може и да се засечем някъде.