Профилната снимка издава поколението

Използването на социални мрежи вече е задължително. Не само, че по този начин ни се налага да общуваме с близките си, но и защото дори някои работни комуникации се прехвърлят там. Затова създаването на добър профил е от съществено значение. А това, разбира се, започва от избора на правилна профилна снимка.

Ако сте забелязали през последните години, особено Facebook, се напълни с хора от различи възрасти. Присъстват както децата, които нямат право да имат акаунт, до възрастните, които току-що са се научили да използват социалните мрежи. Точно за да прикрият своите години, те използват няколко трика, ала вече лесно се разконспирират.

Аз например разбирам, че детето е наистина малко, когато има рамки от сърчица или подобни анимирани елементи. Не че не може да се случи и при възрастните, но поне там си личи малко повече възрастта. Може би мъниците са привлечени от цвета на елементите и си мислят, че това ще им придаде повече колорит. Е, не е така, затова просто не го правете – демоде и кичозно е.

Но и положението при тези на достолепна възраст не е цветущо. Хората в по-напреднала възраст избират да сложат снимки на цветя, ливади, слънца или какво там им хареса и свалят от интернет. Лошо качество, по нищо не даващо индикации, че там има реален човек, който е готов за комуникации. Тук роля може би оказва факторът старост, който пречи на хората да застанат пред камера, притеснявайки се, че изглеждат стари.

Изводът е, че реална снимка, направена сега или преди няколко години, е много по-добър вариант от всичко останало. Не се притеснявайте от визията или възрастта си – те са временни величини и са променливи. А за децата – бъдете внимателни в мрежите и добавяйте ествествени фотоси.