Проблемите идват с времето

Искам да ви споделя личен опит по един важен въпрос, с който предполагам, чр всеки от нас се сблъсква рано или късно. Кога се появяват проблемите? Проблеми, било то от личен характер, семеен, професионален или в друга насока.

Собствените ми наблюдения и впечатление показват, че те възникват не кога да е, а в течение на времето. В началото всичко е „цветя и рози“, няма противоречия, нещата вървят плавно и безпрепятствено. До един момент. Колкото повече време минава, толкова повече се увеличава шансът да възникне недоразумения и оттам да тръгнете накриво. Може би във връзката ви, може би на работа или в друга сфера, но рано или късно неволна грешка бива допусната. Оттам, след като едно нещо тръгне на криво, много вероятно е и други да тръгнат на криво. Разбира се, всичко може да бъде изгладено и рядко има фатални грешки. Възможно да е имате някакви дрязги още в самото начало, но те са по-скоро неточности от незнание.

project-manager-struggling-with-problemsИстинските проблеми идват, когато вече има изградени отношения. Знаете какво правите, но не го правите както трябва. Това вече е признак на невнимание и незаинтересованост, което пък създава предпоставки за явни проблем и главоболия.

Замислете се реално. Когато започнахте работа и кога за първи път ви смъмриха? Едва ли е било в началото, защото всеки има един пробен период, по време на който не му възлагат сложни задачи, а само се запознава със средата и обстановката. С течение на времето, трупането на опит, знания и доверие, идват и отговорностите, а с тях познайте кое още – проблемите. В много сфери от живота ни е така, не само в професионалната.