„Извинение” за кола

Чух този израз от един приятел. Говорихме си за коли и кой какви марки харесва. Заприказвахме се ожесточено, нали всеки си има предпочитания. От всичките ни приказки обаче най-много ме впечатли следния негов коментар:

smart car„А знаеш ли жена ми какви коли харесва? От онези малките, двуместни, в които няма място за никого и с които, ако излезеш на магистралата, сигурно, ще те отвее вятърът. Това не е кола, това е извинение за кола…“

Много забавно ми стана от тази реплика, не мога да го скрия, пък и защо да го правя. Мисля, че е нормално жените да харесват по-малки коли, а мъжете по-големи. Сещам се за изключения от това твърдениe, но те са именно това – изключения.

Дали е защото жените имат по-слаби фигури от мъжете и се чувстват по-комфортно в по-мака кола? Или защото ги карат по-лесно? Или са им по-красиви и симпатични малките коли? Само една жена може да отговори на подобен въпрос и да ни „разкрие“ истината.

Мъжете обаче мислим по различен начин. Ние предпочитаме да ни е широко, удобно, да имаме пространство около себе си и да не се чувстваме ограничени. Затова предпочитаме големи, мощни и бързи коли, а не някакви извинения за такива…

Нищо лично дами, въпрос на предпочитания!