Перфектната брада

Страхотната брада е голяма отговорност. За да изглежда безупречна, тя трябва да е здрава, чиста, подхранена и хидратирана. Как се получава? Ето няколко съвета как да имате перфектна брада.

Изберете правилното подстригване на брадата
Съветвам ви да посетите добър бръснар. В зависимост от формата на лицето ви, прическата, височината и т.н., вашият бръснар ще може да препоръча формата на брадата, която най-добре ще ви подхожда. Затова не експериментирайте сами, а се доверете на професионалист.

Бъдете търпеливи, докато брадата ви расте
Докато брадата ви расте, и особено в началото, трябва да имате малко търпение. Не бъдете обсебени да следите колко и как е пораснала. Ако през този период усетите сърбеж, трябва да знаете, че това е симптом на липса на хидратация. И най-важното нещо, за да имате перфектна брада, е да се грижите за кожата, върху която се появява. Трябва да я поддържате чиста и овлажнена и да й осигурявате хранителните вещества.

За това препоръчваме да използвате естествени продукти, специално разработени за грижа за кожата и брадата. Основите, от които се нуждаете, са: сапун, масло за брада, специфично за вашия тип кожа (чувствителна, суха, комбинирана) и масла за насърчаване на растежа на окосмяването по лицето.

Мийте брадата си всеки ден
Никога няма да се уморя да повтарям, че брадата трябва да се мие всеки ден. Причината е, че тя е на лицето ви и събира много микроби, прахоляк и мръсотия. За да не причини това възпаление, е добре всекидневна грижа. Запомнете още, че не можете да използвате шампоан за коса, трябва да измиете брадата си със специфичен сапун, който се грижи за нея и кожата около нея. Важно е да не я подсушавате с хартия, а със специална памучна кърпа.