Още съвети за перфектна брада

Съветите, които ви дадох в предходния материал, бяха само основни за поддържане на перфектна брада. Сега ще ви споделя още няколко трика, с които ще се радвате на супер визия.

Не оставяйте мокра брадата си
Излишната вода и влага увреждат кутикулата на косъма, както и космения фоликул. За да премахнете влагата от брадата си, след като сте я измили, използвайте кърпа. Правете го внимателно, мократа брада е по-деликатна, отколкото сухата. За финал можете да използвате сешоар на средна температура.

Използвайте четка за брада
Разресването на брадата ви ще ви помогне да я държите в приличен вид. Използвайте специфична четка, препоръчително е с косъм от глиган или кон, която ще ви помогне да регулирате мазнините по лицето и брадата си. По този начин ще постигнете по-здрава и балансирана кожа. Освен това четка ще ви помогне да тренирате космените фоликули, така че космите по лицето да растат в една посока.

Подхранвайте и хидратирайте кожата със специфични продукти за брада
На здрава кожа расте здрава брада. Ето защо ежедневно трябва да прилагате специално естествено масло за брада. Това ще хидратира и омекоти кожата ви, за да избегнете сърбеж и дори лющене. Освен това, естественото масло за брада възстановява жизнеността на брадата ви, придава й блясък, здрав и хубав външен вид.

Помогнете на брадата си да расте силна и здрава
Осигурете лечение за бърз растеж на брадата с подходящите продукти. Когато започне да расте брада, кожата ви, свикнала да се бръсне, изведнъж се покрива с косми и се нуждае от известно време, за да се адаптира към новата ситуация. Нормално е да ви сърби или да се чувствате неудобно, ще премине бързо, не се притеснявайте. Решението е да почиствате и овлажнявате кожата ежедневно със специфично продукти, които най-добре ще ви препоръча вашият бръснар.