Луксозното списание Биограф

Много рядко вече си купувам каквито и да било вестници или списания – най-често е докато пътувам, колкото да чета нещо и да не ми е скучно. В днешно време просто всичко е в Интернет и сякаш няма вече нужда си купува човек хартиени издания. Да, ама не. Веднъж докато пътувах до Бургас си взех едно сравнително ново списание, лъскаво и тежко, но пък не много скъпо. Казва се „Биограф“, и както говори името му, част от съдържанието му е изпълнено с биографии на известни личности, и повечето от тях са доста любопитни. Списанието е от типа светско, но е много качествено – и от към съдържание, и от към оформление. За истински ценители, бих казала.

SvetlioKantardjiev-spisanieГлавният редактор е небезизвестният Георги Неделчев – също така редактор и на мъжките списания FHM и Playboy. За разлика от останалите списания, рекламите, включвани в Биограф се стремят да бъдат в полза на читателя, както беше подчертал и маркетинг директорът на изданието Светльо Кантарджиев в свое интервю. Така например, в страниците, предназначени за кулинария, ще откриете и информация къде най-изгодно можете да откриете определени хранителни продукти.

Списанието се издава всеки месец и е доста обемно – над 200 страници, пълна с добре подбрана информация и то от известни автори. Направи ми впечатление, че в него пишат разследващи журналисти и автори като Миролюба Бенатова и Милена Фучеджиева, които по принцип харесвам, и освен по светските новини и съвети, има и много по-сериозни материали, които си заслужават вниманието.

Това списание всъщност е единственвеното хартиено издание, за което вече давам пари. Дори си мисля да се абонирам за него. Това, което откривам в него и начинът, по който ми е представено, не може да се намери в Интернет.