Интернет доставчик – право на избор

vruzkaПомните ли преди по колко време чакахме да се свали един филм, една игра или някакво приложение – много нали? Аз за няколко дни се завърнах в онова време. Толкова тягостна ситуация, не мога да Ви опиша как се чувствах. Мина един час, но връзката ми не се подобри. Програмата за сваляне ми отчита, че един филм ще го сваля след една седмица. Ей, казвам Ви, че не бях на себе си. Нямах търпение да се обадя на дежурния служител в офиса на интернет доставчика ми. Запалих телефона, но никой не благоволи да го вдигне от другата страна.

Преди кулминационния момент, в който бях готов да отскоча до офиса и да проверя каква е причината за тази пра вековна интернет връзка, си казах, че ще запазя спокойствие. Почаках още десет минути и отново позвъних. Телефона от другата страна даде два свободни сигнала и някой каза „Ало”! Отправих въпроса си мигновено, но не получих желаният от мен отговор.

На следващия ден, с бодра крачка пристъпих към офиса на интернет доставчика си. Отказах се от услугите, които ми предлагаше и съответно аз ползвах завиден период от време. Не знам, защо толкова е паднало нивото на тази услуга, при положение, че доставчиците на интернет не се броят на пръсти, както едно време. Та загуби ме като клиент този младеж, а аз след тридесет минути се възползвах от услугите на друг доставчик – един от многото. Благодарение на конкуренцията, услугата поевтинява, а качеството се повишава, страхотно нали ? Седя си пред компютъра си мисля, колко лесно се случват нещата, когато имаш избор.