Криптодеца

Криптовалутите са привлекателни за милиони хора по света. И докато някои се опитват още да схванат начина им на създаван и продаване, то други вече печелят. А представяте ли си, че това може да са деца – едното на 14 години, а другото на 9? Това е напълно реален случай и доказва, че възрастта не е от значение, щом може да мислиш и разсъждаваш.

Истинската история е за две деца от индийски произход, които заедно със семейството си живеят в Тексас, САЩ. През лятната ваканция малчуганите решават да превърнат хобито си от видеоигри в доходоносен бизнес. Започват да четата за криптовалутите, защото искат да научат нещо ново и да обвържат забавното с технологичното, полезното и доходоносното. Така се ражда и идеята да започнат с копаенето на онлайн валутите.

Всъщност трябва да подчертая, че бащата на двете деца е бивш банкер, така че от него те са наследили този икономически добър нюх. Именно чрез негов заем те успяват да подобрят техниката и да купят нова, за да извършват сдобиването с криптовалутите. През първия ден печелят 3 долара, но за месец сумата нараства на 1000. Това ги принуждава и да създадат собствен фирма чрез своя баща и да легализират печалбите си.

В момента братчето и сестричето копаят 3 валути, но имат намерение да разширят дейността си. За електроенергия използват природосъобразни източници, но въпреки това сметката у дома е доста висока. Подкрепата от родителите им помага в момента да печелят по 36 000 долара на месец, а занапред – знае ли се.

След започване на новата учебна година, момчето и момичето планират да съвместяват дейността си. А спечелите пари – да влагат в обратно в бизнеса си. В монета дори могат да си позволят да използват услугите на климатизиран център в Далас за цялата им техника. На мен ми звучи леко нереалистично. Но щом мъници на 9 и 14 години могат, значи и ние ще се справим, поне за припечелване на страничен доход.