Когато се чувствате затъпели

Случвало ли ви се е да се чувствате затъпели. Може би защото от дълго време не сте разнообразявали ежедневието си и сте влезли в една досадна рутина, която не ви провокира по никакъв начин чисто ментално. Със сигурност усещането не е особено приятно. Сякаш губите нещо изключително ценно и то бавно и сигурно, като че ли ви се изплъзва през пръстите.

Ето няколко съвета, с които ще подобрите умственото си състояние:

Четете книги. Четенето развива мисловната дейност, въображението и на всичкото отгоре е приятно. Ако не ви се чете книга, пробвайте със статии, които са ви интересни. Това също ще помогне.

Разхождайте се по-често. Това помага да се разведрите и да освободите съзнанието си от всички ненужни напрягащи съзнанието ви неща.

Отидете на концерт или театър или културно събитие по ваш избор. Театърът за мен е за предпочитане, но всяко едно културно събитие ще ви помогне да изпитате различна от стандартната емоция и дори да ви замисли за темите, които са заложени в произведението.

Не гледайте повече от два часа телевизия на ден. Това е дейност, която не изисква някаква особена мозъчна дейност. Даже точно обратното – доказана е, че когато човек гледа телевизия мозъкът му преминава в режим подобен на този, когато спи. Ето защо това не може по никакъв начин да ви помогне да се почувствате по-умни.

Решавайте ребуси. В днешно време можете да намерите множество безплатни игри, които предлагат логически задачи и са изключително полезни именно в подобни ситуации, когато се чувствате толкова спрели, че все едно времето покрай вас не тече.

Почивайте си пълноценно. Това е най-важният съвет, който мога да ви дам. Само така ще се чувствате добре и в кондиция.