Аналната фисура е болезнена, но лесно се лекува

В много случаи мои приятели са ми казвали, че хемороидите са им създавали проблеми. Но ако имате анална фисура ще разберете какво означава да имаш наистина неприятен проблем.  Фисурата започва като нараняване в самия край на правото черво и впоследствие това нараняване се превръща в хронична силно болезнена язвичка. Предизвиква  болка и парене при изхождане, което продължава и няколко часа след това. Други симптоми са кървене и упорит сърбеж.

zabol_clip_image002aСтресът, който човек получава преди всяко изхождане и самата болката предизвикват мускулен спазъм. В резултат се спира кръвотока към нараненото място и лигавицата не можа да заздравее. Ако не отидете скоро на лекар могат да се получат, повярвайте ми, много нежелани усложнения.

Един от добрите специалисти в тази област – проктологът д-р Антон Тодоров от медицински център „Фама“, спасява положението в такива ситуации. Мога да ви уверя от опит. Прегледът не е съпътстван с никакви болезнени  инструментални изследвания. А само заболелият знае, че чувствителността в областта на ануса е повишена и най-лекият допир предизвиква неприятни усещания. Много се страхувах от операция, но се оказа, че отивайки на време съм я избегнал. С подходящите медикаменти, които д-р Тодоров ми предписа и с правилната диета не само, че болката бързо отшумя, но и се възстанових в сравнително кратък срок – за около 2 седмици и половина.

Мога да посъветвам мои приятели, читатели и блогъри, ако някой ден, не дай си Боже, имат подобен проблем да не чакат, а  веднага да посетят специалист. Не предприемайте никакви самоинициативи по отношение на лечението. Не мислете и за прегледа – той може да не е приятен, но не е болезнен и е кратък. Благодарение на него ще се изключат редките, но потенциално опасни заболявания, протичащи със сходни симптоми.