Нова периферия

Много често засягам темите за интернет, защото аз сам по себе си определям факта, че съм пред компютъра доста голяма част от времето си. Дали е прекалено или не, не мога да дам определение, защото ми се налага да ползвам интернет за да върша част от задълженията си. В началото чувствах лека умора и отпадналост, напрежение в областта на слепоочието и топлина по лицето. Това ме притесняваше и бях неспокоен.

Никога не се бях замислял, че тези неблагоприятни за мен последствия има вероятност да се дължат на старият ми монитор. Разговарях с приятели и познати, съветвах се с медицински лица, четох литература, но уви. Истина е, че всеки който стои пред монитор се облъчва, това го знаех, но не знаех, че чак такова въздействие ще има старият ми монитор. Та, изтърпях известно време и дойде моментът в който реших, че ще се сдобия с нова придобивка и по-специално ще подменя една стара и вече вредяща ми вещ.

Запътих се към магазина за електроника и през цялото време си мисля към коя марка да се насоча – марки много, а по-специална информация за тях нямам. Реших, че новият монитор е задължително да бъде с предпазен екран и това беше условието, което поставих на продавач-консултанта. Той съответно ми предложи няколко марки, а аз се съобразих с цената. Закупих каквото харесах и се запътих към дома. Включих го на момента и искам да Ви споделя, че ме хвана яд за това, че съм търпял онзи стар екран и съм мъчил очите и организма си. Сякаш се преродих, не усещам никакви неприятни въздействия. Съветвам Ви да не щадите средства за такава техника, защото тя пази Вас и очите Ви от последващи проблеми.