Да си обещаем нещо по-добро

Ето, че отново е декември. Всяка година се чудим кога пак стана време за семейни вечери, подаръци и вкусна храна. Магията наистина се носи във въздуха, а на нас не ни остава нищо друго, освен да й се подчиним. Не искам да развалям тази идилия, но все пак какво ще последва след декември? Какво искаме да ни се случи в първия месец от 2022, а и занапред?

Аз подемам една инициатива, която ще достигне най-вероятно до хората, които четете блога ми и до вашите близки и приятели. Тя носи и името на заглавите – да си пожелаем нещо по-добро. Роди се вследствие на провокацията за новогодишните пожелания, които всяка година си приличат. Затова може ли да излезем извън зоната си на комфорт и да се опитаме да мечтаем по-мащабно?

При мен винаги желанията са били всяка следваща година да ми носи здраве, а пък с другото все ще се оправя. Досега си мислих, че това е достатъчно, но се оказа, че грешах. Да бъдем здрави ние е невероятен дар, но още по-прекрасно е и хората около нас да са така. А от последните две години насам си пожелавам и всички хора на земята да са здрави, защото с тази пандемия се повлиява на живот на всички ни.

Честно да си призная, от новогодишните пожелания не ми се иска пак да повтарям по-голяма заплата, да сваля няколко килограма, да водя здравословен начин на живот и да се самоусъвършенствам. Всичко това не ми звучи достатъчно. Всъщност важното е не да изглеждаш и да се чувстваш добре, а да излъчваш доброта на останалите. По този начин несъмнено вътрешното ти Аз ще се промени, но и ще се повлияе на средата.

Има още толкова направления, по които може да помислим. Сигурен съм, че ако пожелаем промяна в човешките отношения в глобален план, то тогава несъмнено от нас малките единици ще тръгне огромно подобрение на цялото. А вие какво си пожелахте?