Да пътуваш без багаж

travel-apps-11Кой не си мечтае да пътува и да обиколи света? Всеки път, когато чуя за някое ново място, науча интересен факт за непозната страна или просто си говоря с чужденец за неговата родина, ми се приисква да хвана пътя.

Не че съм несериозен и не знам, че няма как това да се случи. Имам си задължения като всеки нормален човек и не мога да си позволя подобна спонтанност. Освен това аз също гледам малко подозрително на онзи тип хора, които просто решават и тръгват нанякъде без ни една пара в джоба и само с раница на гръб.

Те са авантюристи и добре че не са прекалено много иначе икономиката най-вероятно щеше да се срине. Все пак на планетата ни са й нужни и сериозни хора, които да карат нещата да се случват поне от време на време.

Знаете ли за какво пътуване без багаж си мечтая обаче? Такова, по време на което заминавам накъдето пожелая или накъдето ме отвее вятърът и имам достатъчно пари, с които да си купя всичко необходимо без да ми се налага да си нося какъвто и да е багаж. Може и да звучи малко утопично в контекста на родната ни действителност, но съм сигурен че тук и там по света има хора, които го правят.

Както казах обаче на мен ми в невъзможно на този етап. Изглежда ще трябва да се огранича с четенето, приказките и гледането на филми, посветени на местата по света.