Защо нямам богатство?

Работиш, работиш, един ден се поспреш и се зачудиш къде са всички изкарани пари. За ежедневни и битови разходи предимно отлитат повечето от тях. Но спрямо развитието на икономиката и света и динамиката на средствата, е съвсем логично, че ако стоиш на една заплата, не стават нещата.

Истината е, че много от съвременните хора искат да стоят на дивана и парите да падат при тях. Други пък искат да са красиви и да правят хубави снимки с реклами, които да им носят солидни доходи. Но за съжаление животът е пълен с много усилия, които трябва да положиш, за да постигнеш целите си. Особено щом са в материално измерение.

Една от най-често срещаните причини, за да не се натрупа богатство, е липсата на желание да инвестираш в себе си. Това означава да стоиш на едно място в кариерата си и като човек. Придобиването на допълнителни квалификации те прави много по-конкурентоспособен на пазара на труда, а и създава полезни връзки.

Следващата причина е страхът от взимане на решения. Той пречи да смениш работата за по-добра, да излезеш от зоната си на комфорт. Когато нямаш израстване и развитие, то тогава и парите си стоят същите, а ти продължаваш да се питаш защо не можеш да се закрепиш финансово.

Третата причина според мен за това да не си богат е мисълта, че някой друг трябва да се погрижи за парите ти. Това включва оставянето на спестявания във влог, за който сега лихвите отсъстват или са супер минимални. По този начин инфлацията изяжда парите. Необходимо е да се помисли за инвестиция, която не само ще запази стойността на сумата, но и може да доведе до нови дивиденти.