Среща между Тереза Мей и Бойко Борисов? Наистина ли?

Тази сутрин, докато превключвах каналите и си избирах какво да гледам, се спрях на сутрешния блок по БНТ. Гостуваше Ема Хопкинс, посланикът на Великобритания в България.

Стана ми интересно, защото не съм виждал тази жена друг път по телевизията. Изглеждаше стилна, красива и със самочувствие. Говореше ясно, отговаряше директно на поставените й въпроси и ме накара да се заслушам. Освен това темата с Брекзит е доста наболяла в последно време и разговорът ме заинтригува.

Ема Хопкинс каза някои интересни неща. Например това, че хората, които не живеят от 5 години в Кралството, ще могат да вземат документ за временно пребиваване. Все още обаче не е взето решение какво ще се случва с тези, които вече имат английско гражданство, въпреки че са чужденци в страната. Много теми трябвало да се разискват относно мигрантите, отношението към тях и т.н., но това щяло да става в бъдеще.

Най-много ме заинтригува обаче възможността самата Тереза Мей да посети България, тъй като страната ни е член на ЕС и като такава ситуацията с Брекзит ни вълнува пряко. Посланичката Ема Хопкинс заяви, че работи в осъществяването именно на среща между г-жа Мей и родния ни председател Бойко Борисов. Трябвало да обсъдят някои неща като например такива в областта на разузнаването. Ще ми е интересно да видя как би протекла дискусия между Борисов и Мей. Надявам се, ако се случи, да я излъчат някъде на живо. Вие бихте ли я гледали?