Ще спаси Мъск хората от глад или от Земята?

От последните доклади Мъск е увеличил състоянието с над 30 милиарда и вече има актив от 289, което го прави най-богатия човек на земята. Но не само сега, а откакто има хора и пари. Това е голям успех. След него идват и статистиките за това какво може да направи с толкова много средства. Според някои той може да спаси човечеството от глад. Според други трябва да плаща повече данъци. А според него – да изпрати хората на Марс.

Всички тези теории не са измислица, а са абсолютно реални. От CNN предложиха Мъска да дари само 2% от милиардите си, за да помогне да се спре кризата с глада по света. Богаташът е съгласен на подобно действие, но желае от ООН да предоставят публично разходите за парите. От организацията са склонни да го направят, но изместват въпроса от отчитането и го хвърлят върху глада в Афганистан и други страни във война.

След обявяването на увеличаването на средствата и тъй като Мъск е американски гражданин, от САЩ обмислят да въведат нов данък. Той ще обхваща само милиардерите, тъй като в страната им станаха доста. Причината е, че тези пари биха помогнали за справяне с климатичните проблеми и с миграцията на населението заради тях. За момента обаче не се усеща подобна глобална криза и Мъск има свое решение.

Както може да се досетите, собственикът на Тесла не е съгласен да плаща данък. Тук обаче становището му е, че с тези пари той може много повече да помогне на цялото човечество. Неговият план включва извозването на хората на Марс и откриване на нови условия за живот из Космоса. Защото както знаем, скоро благата ще свършат и ще трябва да се изнесем.

Какво наистина ще направи Мъск с парите си, не знам. Може би и самият той още не знае. Но като познаваме идеите му, да очакваме нещо в космическото пространство.