Почивка на Халкидики

Тая година реших да заведа семейството вместо по родното Черноморие в Гърция и по-специално на полуостров Халкидики. Все пак всяка година сме си у нас и сме се нагледали на тотални идиотщини в обслужването, защо пък един път да не отидем на друго място – ще се порадваме на по-бистра вода, друга култура, вероятно по-добро обслужване и на всичкото отгоре цената е в общи линии същата, разстоянието – и то.

И така, два месеца преди сезона чрез туристическа агенция си запазихме места за седемдневната ни почивка. Сега, след като свърши ми е много тъжно и искам да повторя, но и се радвам, защото си прекарахме невероятно, нямахме никакви проблеми, всичко беше прекрасно, отпускащо, разтоварващо.

Отседнахме в тризвездния хотел Macedonian Sun Hotel, намиращ се на полуостров Касандра. Като изключим това, че стаичките ми се сториха малко по-мънички от нормалното, препоръчвам това място. Обслужването беше много на ниво, а отвън е просто райска градина – с чист и приятен басейн, бар и ресторант отвън. Цените, както казах, не бяха по-високи от нашенските хотели. За разлика от нашенското Черноморие обаче, тук водата е  кристално чиста, ясна, удоволствие е да влезеш да се изкъпеш, няма водорасли.

Наехме си корабче, с което се поразходихме в морето, дори близо до един по-пуст бряг спряхме и се гмуркахме, това беше най-забавната част от пътешествието.

И така, бих могъл и на вас да препоръчам Халкидики и почивката в Гърция. Да, малко е неприятно, че изнасям парите от България и стимулирам един вид гръцката икономика, но там хотелиерите ми предлагат една много по-добра услуга, при долу горе същите условия.