Офисът ти се мести, а с него и ти

Не знам доколко е приятно офисът на фирмата, където работиш, да се мести. Хората, който живеят близо до сегашния, няма да са много очаровани, за разлика от онези, които живеят до бъдещия. Е, поне офисът не се мести в друг град – тогава шокът щеше да е доста по-голям.

Най-вероятната причина да се сменя местоположението на един офис, е разрастване на фирмата и нуждата от по-голямо помещение или направо цяла сграда. Това всъщност е знак, че има развитие и че ще се сдобиете с нови колеги, което винаги е вълнуващо на фона на рутината.

office_removalsЕстествено че ще има и недоволни, и стресирани, и непукисти. Има хора, които по-бавно се адаптират, но не трябва да ги виним за това. Имал съм колега, който постоянно го местиха от отдел в отдел, в зависимост от това къде е нужен, понеже в този момент имаше недостиг на кадри, а той можеше да покрива всички длъжности. Караше по 2-3 месеца в различна стая с различни екипи. На него това не му правеше впечатление. Където го сложат – там. И обратния случай с една колежка, чийто отдел постоянно се разрастваше и целия екип 2-3 пъти беше местен в по-голяма стая, това в рамките на 1 година. Съответно по-малките екипи отиваха в по-малките помещения на рокаден принцип. Всеки път, като чуеше местене, тя просто изпадаше в паника. Докато успее да се адаптира, и хоп – пак в нова стая. Доста трагично го преживяваше.

На работното място мисля, че човек трябва да усеща стабилност, за да може да си върши качествено работата, а да не се тревожи за странични неща, свързани с нея. Това наложи и помещаването на целия ни офис в нова сграда, където да има място за новите хора при разрастване на екипи.

Аз лично съм нямал проблем с местенето на офиса, приех го спокойно, пък и сградата беше чисто нова. Обстановката вътре е приятна, въпреки по-строгите мерки за наблюдение на служителите. Но който си върши съвестно работата, това не го притеснява особено.