Летете през пролетта и есента

Обичате ли да летите със самолет?

Разбира се, на кой не му харесва да ходи на нови места и да открива нови хоризонти?

Проблемът е, че самолетните билети понякога са твърде скъпи за джоба ни и дори да имаме свободното време за желана екскурзия, то финансите не ни достигат. Дори т.нар. нискобюджетни авиокомпании, не винаги са достатъчно нискобюджетни.

Решението е да следите, търсите и резервирате веднага, ако намерите нещо добро. Най-изгодните полети, на които можете да попаднете, са или през пролетта, когато туристическият сезон не е стартирал, или през есента, когато същият вече е свършил. Това означава, че периодът февруари-април и октомври-ноември е най-изгодният. Виждал съм оферти в този период за двупосочен билет до Милано например на цена от 20-30 евро, което дори обърнато в левово не е чак толкова много. Даже си е супер!

Най-добрите предложения ще намерите, ако си закупите билетът няколко месеца предварително, или ако го купите в последния момент. Второто е по-рисковано, защото може да имате друг ангажимент. Имайте предвид също, че по-евтините полети има голяма вероятност да са за дните от понеделник до сряда или четвъртък. Това е обяснимо, защото хората пътуват в свободното си време, а не когато са на работа.

Стига да искате да пътувате обаче, има начин. Спестявайте от едно кафе днес, утре от домашен обяд вместо купешки и малко по малко ще обогатявате фонда си „самолетни билети“.

Дано съм ви бил полезен и лек път 😉