Как прекарваме празниците?

Коледните празници са едно задължително време от годината, което всеки от нас прекарва по определен начин. Някои хора отричат празниците и се държат сякаш те не съществуват, докато други изпадат в еуфория от събиранията, подаръците, украсата и т.н., а за трети Коледата си е просто Коледа.

Затова аз днес ви питам: Как прекарвате празниците?

Пътувате ли нанякъде? Откъсвате ли се от ежедневието, за да презаредите батериите с малко разнообразие в обстановката? Или предпочитате да си останете вкъщи и да се порадвате на спокойствието и мързеливите вечери пред телевизора или компютъра? Може, разбира се, да отидете на гости на някой роднина или приятел. Може и да си останете сами у дома и да си поръчате пица или пък да си приготвите нещо вкусно и да прекарате вечерта с книга в ръка.

SONY DSCПо традиция обаче Коледните празници са семейни и се прекарват със семейството. Понякога това се прави от части по задължение, но семейството си е семейство. Не го избираме, нито то нас, но се нуждаем от него и обратното. Семейството е една странна структура, която хем се променя, хем остава еднотипна през годините. Хубаво е да прекарвате по малко време заедно, за да не се забравите, а да се подкрепяте взаимно.

Аз лично си мечтая за едно кресло и камина като тези на снимката, където след семейното традиционно събиране да мога да се опъна, да си почета и да си почина на спокойствие.