БНО и новите партии

barekoffПреди броени дни интернет пространството бе взривено от запис на пресконференция с главно действащо лице Николай Бареков, където бившият журналист бе разпънат на кръст от напористата Беновска. След като същата приклещи г-н Бареков с крайно неудобни въпроси, последният прекрати инквизицията си с думите, че не иска повече да му отнемат от времето и да отговаря на „глупости“. Това обаче далеч не задоволи Беновска и тя продължи с покана за участие в нейно предаване. Далеч от микрофона и на „4 очи“, Бареков е уловен от камера как завършва обвиненията си към журналистката с „Веднъж да вляза в политиката, тогава майката ще ви разплача!“

И сега – защо ревизирам всичко това? Защото е крайно време „влизането“ в политиката да престане да бъде самоцел за знайни и незнайни самозванци! Допускането в политиката трябва да бъде само и единствено одобрено от народа, да защитава интересите и идеите му.

Повечето българи се умориха от партии и преливане от дясно през средата, та към крайно ляво и после обратно по същия маршрут. За съжаление обаче единственият регламентиран от закона начин за излагане и защитаване на идеи са именно партиите.

Ако не друго, то политическата криза у нас е точно шанс за даване път на новите партии. Ама наистина на нови и аргументирани идеологии, от които изстрадалата ни държава има нужда. Не динозаври, познати още отпреди 1989; не цветови подбор; не месията и спасител, дошъл отвън; не принцът на бял кон. Интелигентни и образовани млади хора, дали Българско национално обединение(БНО), дали ВОТ, или аз или вие, важното е най-накрая да запретнем ръкави, съединим сили и оставим Прехода в учебниците по история.

Както бе казал Георги Георгиев от БНО у нас е валидна фразата „Старите знаят как, но не могат, младите могат, но не знаят как“. Време е да излезем от този порочен кръг! А единственият начин е да гласуваме единно за някой, който е решен и способен да извърши промяната.