Академия за щастие

Щастието е приоритет на всеки човек. Понякога то само идва при нас, друг път го откриваме трудно, а трети – си мислим, че няма как да ни се случи. Именно в тези моменти ни се иска да има академия за щастие, в която да ни покажат как да го постигнем. А знаете ли, че това не е недостижима мечата, а реалност, защото в Италия има училище за щастие?

Академията за щастие всъщност представлява организация, която се стреми да засили страстта на хората към живота. Тя се намира в сърцето на Бари в Италия и постига положително въздействие върху общността чрез идеята, че щастието не е само момент, а начин на живот. В допълнение разпространяват и посланието на общественото сътрудничество за „културна промяна“.

Първото нещо, което ще ви научат при постъпване в Академията, е, че там няма ключ или рецепта, за да бъдете щастливи. Просто ще ви научват да използвате определени морални и духовни инструменти, така че всеки да може да достигнете до собственото си щастие сами.

Не си представяйте обаче, че ще се смеете и забавлявате през целия период на обучение. Целта е да достигнете до определен начин на мислене, който помогне да откриете радостта от малките неща като работа в екип и сътрудничество. Имайки предвид тази цел, се провеждат различни уъркшопи. Те включват йога, медитация, маркетинг и предприемачество. Има специален четиримесечен курс, наречен „Пътуването“, който е насочен към хора, които имат идея как да достигнат до себе си, за да открият щастието, но все пак не предприемат действие.

А на вас как ви звучи участието в подобна Академия? Аз с радост бих се включил, за да разбера малко повече за себе си и за това как да живея щастливо и пълноценно.