Финансова грамотност с ЕОС Матрикс

В момента светът ни е много динамичен и е необходимо постоянно да се информираме за случващото се. Превърнахме се в едно голямо „глобално селище?“, благодарение на интернет и съвременните технологии. Това от своя страна предвещава и непрекъснато проследяване на икономическото състояние в световен мащаб, за да си осигурим нормално и стабилно съществуване.

За мен грамотността относно ръководенето на личните и бизнес финанси не е просто задължение, а любопитна тема. Поради тази причина в свободното си време отделям внимание на различни източници с икономическа информация. Именно интересът ми ме отведе до един алтернативен и неочакван източник – ЕОС Матрикс. Въпреки че са колекторска агенция, забелязах, особено през последните месеци, публикуването на много полезна информация как да управляваме личните си финанси.

Първоначално разбрах за ЕОС Матрикс от приятел, който имал просрочени задължения и компанията успяла да му помогне да стабилизира финансовото си състояние. От споделения опит установих, че работата на служителите се корени в това да разберат възможностите на всеки отделен клиент, за да могат да изработят индивидуален погасителен план според възможностите на всеки. Целта на колекторската агенция е не само да събере дълга, но и да помогне на потребителите да се справят сами с успешното управление на бюджета и съответно на дълговете си. Това се забелязва и в споделените им постове в социалните мрежи.

Според мен прилагането на модела на работа на финансово ограмотяване, целящо резултат „печеля-печелиш-печелим“, се дължи и на това, че компанията е част от международната EOS Group. Това означава, че ЕОС Матрикс не се занимава само със събиране на вземания на местно, но и на глобално ниво. Включването на утвърдени работещи практики от Германия например определено е фактор, гарантиращ и отчитащ добри резултати и тук.

Тъй като аз също имам финансови задължения, ми се иска да се свържа с екипа им за получаване на съвети и препоръки. Разбрах, че имат офиси в София и Стара Загора и разполагат с персонал от над 350 служители. Звучи ми внушително за пределите на страната ни и затова се надявам, че заедно ще намерим общ език, който да доведе до трайно партньорство.

Никога не е късно човек да се обогати и да използва разнообразните си възможности. Надявам се скоро да организирам и проведа среща с консултант от ЕОС Матрикс. След това задължително ще ви споделя за разговора.