Пак за кастингите, но този път на DC – успешни или не?

dclogoКой не е чувал за комиксите, кой не знае за тях?! Част втора. Нещо тема кино ме вълнува тези дни.

Не само гиганта Марвел модифицира комиксите си за филмовия екран. Основният им конкурент DC comics също не остава назад… или поне се опитва да не изостава.

Докато при Марвел по-голямата част от екранизациите са успешни, на обратния полюс сякаш  са филмите с герои от DC. Нека видим обаче кои са успешните попадения до тук:
–    Хенри Кавил – брилянтно превъплъщение на Superman от 2013 г.; и както изглежда Man of steel няма да е единственият филм, в който ще гледаме Кавил в ролята на Кларк Кент
–    Стивън Амел – Arrow не е филм, а сериал, чиито трети сезон очакваме през октомври 2014 г. И добре че е така 🙂 Историята е готина, а Амел в ролята на Оливър Куин е истинска десетка.Green_Arrow_Vol_5_17_Textless
–    Крисчън Бейл в трилогията за Batman – от добър към по-добър; само едно нещо не ми стана ясно – какво не им хареса на продуцентите в играта на Крисчън Бейл, че през 2016 г. в Batman v Superman: Dawn of Justice ще го заменят с Бен Афлек? Времето ще покаже, но DC, дано не свалите и Batman в долната графа с тази промяна.
И спираме до тук с похвалите!

Ако Хенри Кавил е попадение, то Брандън Рут в Superman Returns от 2006 г. беше по-скоро недоразумение.
А недоразумението с Райън Рейнолдс и Green Lantern беше още по-голямо. Лош подбор, DC, води до неуспешен филм.
Предстои да видим какво ще направи Джейсън Мамоа като Aquamen (2016) и Грант Густин в ролята на The Flash (2014), но истината е, че самите им герои са малко скучни и аз лично нямам големи очаквания към тях.