Игра на филми и асоциации

filsgamesСлучвало ли ви се е да се съберете по-голяма компания приятели и да се чудите какво да правите. Общо взето познавате се всички от години, знаете си и кирливите ризи, а историите ви един за друг вече започват да се повтарят.

Не се притеснявайте, имам перфектното решение как да се изкарате весело. Нужно е само да се абстрахиратe от идеята, че вече сте надраснали игрите… защото става дума за игра на филми.

Правилата са следните. Разделяте се на два отбора по равно. Един човек от единия отбор казва тихомълком на човек от другия отбор заглавие на филм, така че никой друг да не го чуе. Заглавието не трябва да съдържа собствени имена или абревиатури, но може да играете и със сериали, ако се разберете предварително.

И така. Този, на когото е казан филмът, се изправя пред своя отбор и без да говори, а само с жестове се опитва да обясни заглавието. Постепенно ще си измислите жестове, чрез които да показвате от колко думи е съставено заглавието, коя от тях обяснявате, дали става дума за сцена от филма или известен актьор, който участва там. Може да си определите и тайминг.

Става забавно, защото се получават разнообразни ситуации. Тъй като се редувате кой да обяснява и кой да познава, на всеки му се налага да става за смях и всеки се смее на всеки.

Съответно отборите се сменят един след друг, а вътре във всеки отбор се въртите, както се разберете. Ако случайно единият отбор не успее да познае даден филм, човекът, който го е казал първоначално, се опитва да го обясни на своя отбор. Така се печелят допълнителните точки. Следователно, докато единият отбор познава, другият – мълчи и не им подсказва.

Това е. Дори да ви звучи малко детинско в началото, пробвайте. Ще видите, че е интересно и ще се забавлявате.