Кредит, когато си на борсата или вземаш помощи – възможно ли е, как и откъде?

Тъй като цените продължават да растат с всеки изминал ден, много хора се тревожат за финансовата си стабилност и опитват различни методи, за да намалят разходите си. Докато едни ограничават или напълно елиминират харчовете си за по-малко важни неща като почивки и забавления, други се опитват да спестят от седмичното си пазаруване на храна или от сметките си за комунални услуги.

В резултат на това все повече хора се нуждаят от допълнителна финансова подкрепа, особено тези с по-ниски месечни доходи. Всичко това поставя един важен въпрос – можете ли да получите кредит, когато сте на борсата или вземате помощи – и, ако да, как?

Можете ли да вземете кредит, когато получавате обезщетение или помощи?

Казано накратко, да. Напълно възможно е да ви бъде отпуснат заем, стига да го търсите на правилното място. Небанковите финансови институции предлагат бързи онлайн кредити подобни на тези от https://www.vivus.bg/, които са достъпни за хора, които са на борсата или получават друг вид обезщетение от държавата. Въпреки че сумите, които може да вземете, са по-малки, онлайн кредиторите няма просто да отпишат кандидатурата ви, само защото нямате трудов договор. Нещо повече – фирмите ще ви съдействат доста бързо – при одобрение вие буквално ще имате парите до няколко часа или дори минути.

Въпреки това е добре да имате предвид, че не всяка финансова институция ще ви отпусне кредит, ако взимате обезщетение и не сте назначени на постоянен трудов договор. Различните заемодатели имат различен набор от критерии за допустимост и докато някои е по-вероятно да ви откажат, други имат далеч по-занижени изисквания.

В случай че кандидатствате за по-голям банков заем, то не се учудвайте, ако получите отказ. За да ви отпусне заем, една банка обикновено ще иска да представите постоянен трудов договор, още повече пък ако става въпрос за по-голяма сума пари. С фирмите за бързи кредити нещата стоят по малко по-различен начин. Макар че те също ще прегледат вашите доходи и кредитно досие, тези фактори често имат по-малко значение за тях. Като цяло онлайн кредиторите са по-склонни да ви дадат заем, независимо дали сте на редовна работа или получавате някакъв вид обезщетение от държавата.

Онлайн кредити до заплата за лица без трудов договор

Онлайн кредитите обикновено са достъпни за лица, излезли на трудовата борса или такива, които получават някакво обезщетение, като най-популярни са кредитите до заплата. Те се отпускат доста по-лесно в сравнение с традиционните заеми, предлагани от банките.

Заявяването на онлайн кредит става бързо, като просто трябва да следвате стъпките, предоставени на уебсайта на избраната от вас компания. Предлаганите суми не са особено големи, което е съвсем логично, но пък често са достатъчни за покриване на спешни разходи като плащане на сметка, закупуване на домакински уред или ремонтиране на кола.

 

пари в ръка на тъмен фон

 

Все пак би било разумно да помислите защо точно имате нужда от онлайн кредит и дали си заслужава да вземете такъв. Има много случаи, в които могат да ви потрябват пари назаем – някои от тях са по-предвидими, докато други идват съвсем неочаквано. Добре е да сте наясно с причината за вземането на такъв кредит, както и с начина, по който ще го използвате. Това е особено важно, ако обезщетението, което получавате, не е много голямо. По този начин може да сте сигурни, че ще вземете назаем само необходимата сума и ще успеете да я изплатите в рамките на договореното време.

Критерии за допустимост при теглене на онлайн кредит без трудов договор

Разбира се, има някои стандартни критерии за допустимост, на които трябва да отговаряте, независимо дали кандидатствате за кредит до заплата или друг онлайн кредит.

Освен че трябва да сте навършили 18 години, вие също трябва да сте български гражданин, да имате валидна лична карта и да предоставите данните, които фирмата кредитор изисква от вас. Ако не попълните всичко необходимо или дадете грешна информация, кандидатурата ви може да не е успешна.

Ще имате ли нужда от поръчител?

С една дума – не! Няма да ви трябва поръчител или каквото и да е обезпечение, за да получите бърз онлайн кредит.

Нуждата от гарант е вероятно да се появи, в случай че кандидатствате за заем в банка. Това е особено вярно, ако вашият доход е нисък или нестабилен, или пък имате лоша кредитна история.

При тегленето на онлайн кредит, било то до заплата или на вноски, не е необходимо да ангажирате и намесвате други лица. Кандидатстването е единствено и само от ваше име.

Как да кандидатствате за онлайн кредит?

Ако сте решили, че онлайн кредитът е най-подходящият вариант за вас, първото нещо, което е желателно да направите, е да проучите вашите опции и възможности. Разгледайте сайтовете на различните онлайн кредитори и вижте какви видове заеми предлагат и за какви суми. Не забравяйте да сравните и лихвените проценти. Към настоящия момент доста фирми за бързи кредити предлагат безлихвени заеми за нови клиенти. Това е доста добра възможност, тъй като вие реално ще върнете абсолютно същата сума пари, която сте взели.

След като решите откъде и какъв кредит ще вземете, просто влезте в сайта на избраната фирма и следвайте инструкциите. Самото подаване на заявление и подписването на договора обикновено стават много лесно и най-важното – без излишно чакане. След като процесът на кандидатстване приключи, може да очаквате да получите и желаните средства, което също не отнема много време – най-много около половин-един час.